Besøksvenn for eldre

Mange mennesker savner noen å prate med, noen de kan le sammen med og ha det hyggelig med. Som besøksvenn har du mulighet til å være nettopp dette for et annet menneske.

Aldersgruppe: For alle

Besøksvenn for eldre

Vårt besøksvenn-tilbud er for deg som ønsker å få besøk, enten du bor hjemme eller på sykehjem. Sammen med en besøksvenn kan du gå tur, høre på gamle slagere, dra på handletur, kanskje ta en matbit på en kafe - eller rett og slett bare snakke sammen. En av oss fra Fredrikstad Sentrum Frivilligsentral er med første gang dere møtes. På den måten kan alle være trygge på at det hele vil fungere bra. Vi passer også på at nødvendige avtaler blir gjort. Hva dere skal finne på når dere treffes, er det dere selv som blir enige om sammen. Om du ikke definerer deg som eldre, er det selvfølgelig ingen hindring. Det kan være andre årsaker enn alder som gjør at du ønsker en frivillig besøksvenn.


Vil du være frivillig?

Som besøksvenn er det deg, sammen med den du skal besøke, som bestemmer hva dere skal finne på. Slike besøk foregår oftest en gang i uken eller hver 14. dag og varer 1-2 timer. Du bestemmer selv hvor mye tid du ønsker å bruke på det frivillige arbeidet. Tenker du at dette kan være noe for deg? Ta gjerne en prat med oss her på Fredrikstad Sentrum Frivilligsentral, så finner vi et opplegg som passer for deg. De eldre ønsker seg ofte noen nærmere sin egen alder, så er du 60+ og har litt lyst - ta kontakt da vel!

Den pågående pandemien gjør at de fleste blir mer isolert. Noen ønsker besøksvenn pga. dette, andre tør ikke treffe noen. Det er viktig å overholde smittevernreglene, vaske eller sprite hender, holde avstand eller bruke munnbind.

2022 © Fredrikstad Sentrum frivilligsentral