Besøke sykehjem

- Det er ikke så mye som skjer her, så dette er veldig koselig, sa en beboer ved et sykehjem en gang en av våre frivillige kom på besøk. Og det er nettopp det det handler om. Å være til stede for andre.

Aldersgruppe: For alle

For mange kan ofte dagene på sykehjem bli lange. Å få besøk av noen man kan gå en tur sammen med, drikke kaffe og ta en prat med, betyr mye for mennesker. For noen kan det å bli lest for fra yndlingsboken, eller kanskje dagens nyheter, være ukas høydepunkt. 


Vil du være frivillig?

Som frivillig er det opp til deg hvor ofte du ønsker å besøke beboere  ved et sykehjem. Du bestemmer også om du vil ha en fast beboer du kommer på besøk til, eller om du vil hilse på flere. Hvor ofte og hvor lenge besøkene skal vare, er også opp til deg. Ta gjerne en prat med oss på Fredrikstad sentrum frivilligsentral, så finner vi et opplegg som passer for deg.

Sykehjem og omsorgsboliger er stort sett stengt for andre enn nære pårørende så lenge pandemien pågår. Det kan imidlertid være noe behov eller andre behov, f.eks. at de ønsker frivillige som besøksverter. Besøksverter kan sørge for at pårørende blir informert om smittevern og spriter hender ved ankomst eller lignende oppgaver.

2022 © Fredrikstad Sentrum frivilligsentral