Besøksvenn for nyankomne flyktninger

Vil du være med og bidra til at et nytt og fremmed land blir litt mindre fremmed? Det har du mulighet til som besøksvenn for en flyktning.

Aldersgruppe: For alle

Besøksvenn nyankomne flyktninger

Ønsker du å bidra til at en flyktning, som nylig har kommet til Norge, og Fredrikstad, integreres i det norske samfunnet? Til at et nytt, og fremmed land kanskje blir litt mindre fremmed? Som besøksvenn for en nyankommet flyktning har du mulighet til å bidra til at det oppleves som tryggere å bosette seg i et helt nytt land. Dette skjer gjennom at dere treffes, enten hjemme eller ute på kafe, kanskje, prater sammen, tar en rundtur i byen - eller kanskje gjør en hyggelig aktivitet sammen. Hva med å vise han eller henne du er besøksvenn for hvor det er koselige kafeer, hvor biblioteket er - eller kanskje hvor man kan gå på kino? Kanskje kan du invitere den du er besøksvenn for med hjem for å hilse på familien? Hva dere skal finne på, er det dere selv som bestemmer. 


Vil du være frivillig?

Som besøksvenn for nyankomne flyktninger kan du bidra som enkeltperson - men også som familie. Uansett vil du/dere kobles sammen med noen som kommer fra et annet land - og som nylig har flyttet til Fredrikstad. Gjennom å få relasjoner til enkeltpersoner og familier vil det kunne føles tryggere å komme til Norge. Dette kan også føre til at man integreres i det norske samfunnet. Vi foreslår at du inviterer din venn i de aktivitetene du eller familien allerede gjør, slik vil vennskapet bli en del av hverdagen. Du bestemmer selv hvor ofte du vil være besøksvenn; både en gang i uka eller hver 14. dag er fint. Møtene har vanligvis en varighet på en til to timer. Tenker du at dette kan være noe for deg? Ta gjerne en prat med oss her ved Fredrikstad sentrum frivilligsentral, så finner vi et opplegg som passer for deg. 

Den pågående pandemien påvirker etterspørselen. Noen ønsker besøksvenn pga. dette, andre tør ikke treffe noen. Det er viktig å overholde smittevernreglene, vaske eller sprite hender, holde avstand eller bruke munnbind.

2022 © Fredrikstad Sentrum frivilligsentral