Følge for eldre

Det er ikke alltid like lett å komme seg til lege- og sykehusavtaler alene for eldre. For mange innebærer det å ha med seg et annet menneske en ekstra trygghet. Kunne du tenke deg å være en hånd å holde i?

Aldersgruppe: For alle

For mange kan det være en ekstra trygghet å ha med seg et annet menneske, enten det er til legen, sykehuset eller andre avtaler. For det kan være krevende å dra til tannlege, lege, sykehus og andre avtaler når man blir eldre. Mange ønsker følge og hjelp til å orientere seg, støtte ut av drosjen eller kanskje hjelp inn og ut av heisen. Eller kanskje du rett og slett vil ha en ved siden av deg? Vi ved Fredrikstad sentrum frivilligsentral har frivillige i vår database som ønsker å være til støtte. Ta kontakt med oss så tar vi en prat om hva du trenger følge til.


Vil du være frivillig?

Som frivillig blir man med den som følger til og fra avtalen, og støtter der det er nødvendig. Noen er utrygge på heisen, eller lurer på om de får med seg rullatoren opp trappa. Andre vil bare ha en hånd og holde i. Det vanligste er at det benyttes drosje - og da kan du som frivillig bli med i taxien. Tenker du at dette kan være noe for deg? Ta kontakt med oss, så tar vi en prat.

Viktig å være nøye med håndvask og spriting, og hold avstand hvis dere kan. Den frivillige kan hente munnbind på sentralen om dere trenger å være tettere på.

2022 © Fredrikstad Sentrum frivilligsentral